Sommeren jeg lærte å kite på vann

On juli 9, 2012, in sommerferie, by Anette

Sommeren meldte sin ankomst og bar med seg noen uforutsette elementer. Alt kan ikke planlegges og forutsees, men jeg tror jeg er der jeg ønsker å være med de konsekvenser det medfører. Jeg grublet lenge på hvordan denne sommeren skulle bli og hva jeg skulle finne på. Flere alternativ var vurdert, men nå er jeg i gang med uke to av ferien min og har både hatt en deilig start og gode planer videre. Grubling måtte til, men det ordner jo seg alltid!

Første uken av ferien har jeg vært i Bergen. Årets aller beste dag var å ta imot lillesøster Gitte, Vidar og min lille niese Nora på Flesland da de endelig kom fra Etiopia. Nora er nydelig og vi ønsker henne velkommen både til familien vår og inn i hjertene våre! Hele slekten og alle vennene deres hadde en festdag. Hun har nydelige mørke øyne og sorte små krøller. Jeg trives best på gulvet sammen med henne for å utforske alle de gøye lekene. Verden er underlig sett fra stuegulvet, hun må smake på alt og krabber raskt som en rakett og så smiler og ler hun hele tiden.

Ellers har jeg også vært på Os for å hjelpe mamma og Harald. Mamma har et artig prosjekt denne sommeren. Hun lever seg inn i eventyret om at de har kjøpt et koselig gammelt hus med en spennende overgrodd have. Nå skal det sies at de har bodd i huset i 15 år og at det er hun og Harald som har laget denne fantastiske haven og den er virkelig koselig. Men det er jo mye gøyere med hagearbeid når det blir et lite eventyr. Både mamma og jeg har god fantasi, så vi storkoste oss mens vi fant glemte benker, pynt og krukker. Det var med stor entusiasme vi gravde frem et spennende gjengrodd elveløp under alt villnisset. Litt etter litt blir det sommervakkert i hagen igjen. Men drivhuset trenger en skikkelig overhaling… Kanskje jeg må komme tilbake til høsten?

Men, jeg er jo en rettferdig skilsmissedatter, så når mamma har fått hjelp må jo pappa få det også! Så da ble jeg med pappa og Astrid til hytten på fjellet. De kjøpte hytte på Mjølfjell for vel to år siden. Jeg har hatt to vidunderlige påsker der og trives veldig godt. Mjølfjell er et supert utgangspunkt for fine fjellturer både sommer og vinter. Hytten er ganske liten så det ble raskt planlagt utvidelse og nå er de endelig i gang. Snekkere, murere, elektrikere – polakker, russere og kamerater fra ungdomstiden. Her er en herlig mix av folk som pappa holder styr på samtidig som han gjør mye selv. Bygge ut hytten i begge ender, nytt toalett, boring etter vann og i tillegg skal de bo i hytten mens de bygger! Imponerende. Jeg kjørte materiale fra parkeringsplassen til hytten i en liten «dumper» (motorisert trillebår). Tungt arbeid med lessing og lossing, men helt topp i strålende sol. Og så bygget jeg litt kjøkken. Det kommer til å bli skikkelig fint når det blir ferdig. Vi planlegger å feire nyttårsaften der med hele familien. Gitte og Thomas må ordne fyrverkeri!

Hmm… Det var ikke meningen å skrive så mye, men jeg hadde så mye på hjertet. Det jeg egentlig skulle fortelle var om sommerens prosjekt som starter nå. Jeg har bestemt meg for at dette skal være sommeren jeg lærte å kite på vannet. Jeg lengter etter den deilige følelsen av å ha vind i kiten. Bli dratt avgårde av sterke krefter som jeg kan leke med. Fly! Å kite er ikke det samme som å stå i et skitrekk og bli dratt avgårde, man må jobbe for å komme dit man vil. Og da får man en sånn fin følelse av å mestre det. Jeg trives godt i vann og tror at dette skal bli artig. Hentet utstyret mitt i går hos Peder. Han har vært en ekte gentleman og hjulpet meg med å få alt på plass når jeg plutselig bestemte meg for sommerens prosjekt. Og da jeg kjente lukten av redningsvesten ble jeg helt mo i knærne. Jeg liker vannaktiviteter!

Nå er jeg på vei! Og jeg gleder meg. Er både giret og rolig på samme tid. Nye reisebrev kommer plutselig…

Varme klemmer!

Tagged with:
 

Comments are closed.