Utstyr

On november 18, 2011, in Sydpolen, by Anette

Tenkte jeg skulle skrive noen ord om utstyret vårt. Jeg var selv nysgjerrig på hva vi skulle ha med oss og tenker at det kanskje er flere som lurer på det samme.

Jeg skriver dette på flyet fra Gardermoen til Paris. Vi har i to dager nå vært på SAS hotellet for å få enda mer utstyr, bytte og erstatte, justere og fordele vekt mellom baggene. Da rullet inn på terminalbygningen syntes jeg vi så så proffe ut! Alle var kledd i rødt og svart med OneCall og Sydpollogo. Tre kolli hver på trallen, ro og god tid.

Turen er sponset med alt ull fra Devold og turutstyr fra Bergans. Av klær har vi hipster, mamelukker, tynn ullbukse, tykk ullbukse, veldig tykk ullbukse, tynn dunbukse, veldig veldig tykk dunbukse samt vindbukse (kalles salopette). Vi skal selvfølgelig ikke ha alt dette på samtidig, men variere i forhold til aktivitet og vær. På overkroppen har vi to typer ullBHer, den ene varianten hadde veldig lange skulderstropper så de har jeg mekket litt på og sydd inn slik at de gir støtte. Vi jentene har fått sponset ammeinnlegg i Ullfleece fra Nøstbarn for å ta ekstra godt vare på brystene våre. Vi har et arsenal av ulike farger og varianter av T-skjorter, langeermede gensre i ulike tykkelse. Noen med hette, andre med glidelås og noen varianter med ekstra lang arm som pulsvarmere. I tillegg har Devold produsert egne løse pulsvarmere på oppdrag fra Jan og Ronny. Vi har også med oss en ny type ullprodukter som Devold har bedt oss teste i Antarktis. Det er ekstra stas! Av jakker har vi en dunvest, en tynn dunjakke, en tykk dunparka og en vindjakke (Antarktis-serien til Bergans).

På bena har vi tynne sokker, mellomtykke sokker og skikkelig tykke sokker. Alt i ull. Vi har ett par lave fritids-/joggesko og ett par altfor store høye sko som skal brukes i leiren på isen. Begge disse kommer fra Viking. Vi har Skarpa F3 sko når vi kiter og ski fra Kästle (som også er Karine sin sponor når hun kjører freeride). Utenpå skoene skal vi ha 40Below neopren gamasjer. På de fikk vi med en personlig hilsen fra Joel hos 40Below, det var kjekt. På hodet kan vi variere mellom en tynn ullue, en fin med striper, en deilig hue med pels i tillegg til hjelm fra Sweet. Vi har ett par googles og to par solbriller samt ansiktsmaske i neopren. Vi har tynne ullhansker, ullvotter, normale hansker, tykke hansker, svære lobsterhansker fra BlackDiamond samt overtrekksvotter.

Vi har med tre ulike kiter med 60 meter liner, staver og feller som må benyttes om det er vindstille, Bergans kuppeltelt, ekstra brede og tykke liggeunderlag fra Exped, en superdupertykk dunsovepose i tillegg til en tynn dunsovepose. Vi skal slepe utstyret vårt med oss i to pulker av typen Parispulk med spesialsydde pulkbagger designet av Jan.

Utover dette har vi med svarte bossekker som er toalettet vårt. Vi har ett stort telt som skal brukes som mat- og oppholdstelt. Vi har ulike reperasjonskit både for tekstil, hardware samt kropp og helse. Og selvfølgelig kommunikasjonsutstyr. Vi skal blandt annet rapportere vår lokasjon til ALE (de som organiserer all transport og bevegelser på Antarktis) hver dag. Bloggen på www.wintercamp.no blir også oppdatert.

Sånn, nå landet vi i Paris!

 

Comments are closed.